2e Thuis
Door: Sanne
Blijf op de hoogte en volg Sanne
16 Augustus 2010 | Frankrijk, Parijs
Daar ben ik weer. De dagen vliegen hier voorbij. Het lijkt alsof ik gisteren nog mijn nieuwste blog heb getypt, maar dat blijkt alweer een hele week geleden. Tijd dus voor nieuwe informatie...
Allereerst, jullie reacties doen me goed om te lezen! Nog altijd erg leuk!
Goed, wat is er hier nog gebeurd. Elk jaar is er op 15 augustus een groot feest in Thollet dat wordt afgesloten met een groots vuurwerk. Laat het gisteren nu 15 augustus zijn geweest… Dus vertrokken wij rond 10 uur met z’n allen naar Thollet, zo’n 15 minuten rijden hier vandaan. Vivian reed (en liet de auto, vlak nadat we de gendarmerie/ controle waren gepasseerd, 3 keer afslaan omdat hij in z'n 2 stond, haha^^). Eenmaal aangekomen, hoorden we in de verte al een concert. Dat het druk zou zijn had ik wel verwacht, maar wat ik toen zag! Het podium stond onderaan een groot uitgevallen heuvel. Die heuvel zat vól met toeschouwers. Nadat we even (het concert viel namelijk tegen, maar daar leek de plaatselijke bevolking anders over te denken) hadden gekeken, liepen we door naar een soort kermis. Daar zijn we met z'n allen in de botsauto's geweest, heeft Vivian haar verslaving "muntjes-automaat-spelen" weer opgepakt en heeft iedereen behalve ik nog een suikerspin gegeten. Omstreeks 23.10uur begon het spectaculaire vuurwerk. Zeker 10 minuten zijn er heel wat miljoenen omhoog geschoten, maar wel prachtig om te zien. Er ontstond nog een klein brandje op het veld, wat heel professioneel werd "uitgemept" (we vragen ons nog altijd af of ze in Frankrijk wel een brandweer kennen...:P). Rond half 1 waren we weer thuis en om kwart over 1 lag ik in bed.
Gelukkig hoefde ik vanmorgen niet vroeg op te staan. Omdat het deze week al een stuk rustiger is dan voorgaande weken zijn de roosters veranderd. Zo hoef ik vandaag pas om 18.00uur(!) te beginnen met een bardienst. Daarna moet ik meehelpen met het avondeten (wat ik een heerlijke dienst vind). Wel moet ik vandaag ook de bar sluiten, wat dus inhoudt dat ik pas rond een uur of half 1 / 1 uur in bed lig. Maar ach, morgen hoef ik pas om 11 uur paraat te staan voor de kinderactiviteiten. Dus weer lekker uitslapen! Waarschijnlijk heb ik de dag daarna wel ontbijt. Dit gaan we nu, in plaats van met z'n 2'en, in ons eentje verzorgen. Dit is geen probleem, aangezien de tafels al de vorige avond gedekt worden. We hoeven dus alleen nog maar de jam, boter en de “lange tafel” (waar het vlees, de kaas, de eieren en het drinken opstaat) te dekken op de morgen zelf. Volgende week wordt het nóg minder druk, dus dan wordt het echt genieten hier! Hopen dat het weer een beetje meezit dan, want nu is het hier erg wisselvallig. Gelukkig nog geen Hollandse regen, maar het zonnetje wordt wel gemist!
En verder? Tsja, heel veel is er niet meer gebeurd. Alhoewel... Donderdagavond stond ik in m'n eentje af te wassen (hoort ook zo) en dan ga je natuurlijk nadenken. Wat ik daar te weten kwam over mezelf zet ik liever niet op internet, maar dat was wel even een klap. Vrijdagmiddag zat ik daar nog steeds mee. Gelukkig kwam Mieke even naar me toe en heb ik haar het hele verhaal kunnen vertellen. Dat luchtte erg op en sindsdien ben ik volgens mij een stuk opener naar de mensen toe.
Ook heb ik vanmiddag een uurtje reiki gehad bij Patsy, de masseuse op het terrein. Heel grappig, ik voelde in het begin totaal niets. Tot op het moment dat mijn linkerbeen opeens, als een soort spasme, omhoog kwam. Daarna leek het ook alsof mijn arm bewoog, terwijl hij toch echt stil lag. En en en… Patsy vertelt altijd na een reiki-behandeling wat ze heeft gevoeld. Bij mij zei ze dat ze ervan verstelt stond hoe mijn energiebanen liepen: PERFECT!!! Mooi om te horen. Ook heeft ze nog andere zaken verteld, ook heel lief. Volgende keer, Patsy gaat nu namelijk een week naar Engeland, ga ik nog een ontspannende massage pakken.
Tevens zei Jochen vanmiddag dat ik ook nog langer mag blijven dan 10 september. Als ik dit zou willen natuurlijk. Dus daar ga ik nog eens even goed over nadenken en overleggen met het thuisfront. Én misschien gaan we (Judith, Jochen, Imke, Morrits en ik) naar Parijs! Woeeeew!:D Maar dat is nog allemaal heel erg voorbarig, maar wel al leuk dat Jochen het idee opperde. Het voelt hier dan ook als een tweede Thuis, heel fijn!
Zo, nu ga ik de douches dweilen en daarna meehelpen bij het avondeten.
Gros Bisou
Ik mis jullie!
Sanne
P.S. Fons, Mariet en Bep: jullie kaartjes zijn aangekomen. Super bedankt, heel lief!!!
16 Augustus 2010 - 18:22
Carla En Jan:
Sanne:
we lezen met genoegen en belangstelling je belevenissen in les Herolles. Dat de tijd vliegt is een goed teken. Na een periode van gewenning werk je nu meer ontspannen....
Geen last van heimwee?
Geniet nog van de weken, die je in Frankrijk blijft (misschien wel wat langer?).
Groetjes uit Montfort (ook Frans).
16 Augustus 2010 - 18:38
Fam Dollbaum:
Hoi Sanne
We zeggen maar 1 ding
BLIJVEN na 10 September.
Je doet het klasse -
16 Augustus 2010 - 18:58
Pap:
Op de eerste plaats namens het reiki comite: energie voor 2 van harte proficiat met dit resultaat.
Openheid is de weg naar geluk. -
16 Augustus 2010 - 21:02
Mam:
Ha Sanne! Wat leuk toch die reacties; ik zit hier gewoon hardop te lachen; gezond is dat toch? Net als Michael, Sandra, Mike en Nicky steun ik jou (en pap ook!!)om het aanbod "langer blijven" met beide handen aan te grijpen. En dan ook nog een snoepreisje Parijs? Het kan maar niet op! Hartstikke leuk voor jou; geniet er van. Het doet óns goed dat jouw "tweede huis" zo goed voelt en dat Judith & Jochen, Imke en Morrits voor jou zo eigen geworden zijn. Ja, Sanne; besef dat je het heel goed doet! Dat mag best gezegd worden en daar moet je ook zelf in geloven en op vertrouwen!!Knuffel, mams. -
16 Augustus 2010 - 22:28
Cheyenne:
Wauw, wat fijn dat je je zo goed thuis voelt daar! En het reisje Parijs zou ik niet afslaan als ik jou was, hoor.
Geniet nu eventjes van de rustige weken en onthou alles zeer goed en gedetailleerd, want ik wil natuurlijk alles, maar dan ook alles weten als je terugbent!
xx, Cheyenne -
17 Augustus 2010 - 08:11
Marc:
Ha die Sanne,
Zo te lezen ben je al helemaal ingeburgerd daar in Frankrijk. Ook ik raad je aan om gewoon langer te blijven, het weer hier in Nederland is namelijk prut als je het mij vraagt.
Hopelijk komt daar dit weekeinde wel verandering in want Lowlands staat te gebeuren. A.s. donderdag vertrekken we met een groep van 8 vrienden. Dat wordt drie dagen feesten en genieten van muziek en nog veel meer. Als de zon dan ook nog wil meewerken ben ik helemaal happy! Lowlands lijkt me overigens ook wel iets voor jouw om eens mee te maken.
Voor nu wens ik je nog een hele fijne tijd daar in la Douce France.
Au revoir. -
18 Augustus 2010 - 10:30
Bert:
fijn weer wat van jou te lezen sanne...
veel heb ik niet te melden (ja verlangen naar frankrijk blijft sterk)
blijf zo lang je kunt, zou ik zeggen... maar dat bepaal je zelf
johannes en ik maken ons gereed voor ons congé; we zijn er beiden aan toe om de stadslucht en onrust in te ruilen voor la campagne...
blij dat je weer stukjes van je zelf leert kennen... spannend en verrijkend denk ik
knuffel en petit(e) bisou ook van johannes -
18 Augustus 2010 - 20:14
Pap:
De helft van je "werkvakantie"zit er dik op.Dus nog even en je kunt hopelijk nog echt vakantie vieren samen met mam. Ik kan helaas niet mee komen om samen naar die god in Frankrijk te zoeken.
Maar samen met mooder Ans lukt dit ook wel.
Groetjes -
20 Augustus 2010 - 15:07
Fons En Nelly:
Ha Sanne. We vinden het heel erg leuk om je belevenissen zo op een afstandje te volgen. We blijven voor je duimen dat je nog erge prettige en leerzame weken mag hebben en dat je ook volop kunt genieten van alle fijne momenten die zich ongetwijfeld voordoen. Toi toi toi; het ga je goed. Heel veel groeten vanuit de bieb in Roermond van Nelly en Fons. Veel liefs et bonne chance en tot een volgende keer. -
21 Augustus 2010 - 10:45
Ulla En Dolf:
eindelijk een berichtje van ons tweeen van het hingen de laatse weeken ben ik ulla druk bezig op het werk bij de thuiszorg. wij hebben alle berichten van jou gelezen. het lijkt ons best interesant werk wat je moet doen. hier bij ons is alles in orde als je thuis bent maken wij een afspraak om alles bij te praten
groetjes ulla en dolf -
22 Augustus 2010 - 19:24
Miets En Leon:
Hoi Sanne, wij zijn net terug van Drenthe;we hebben het heel leuk gehad! Groetjes, Miets&Leon. -
22 Augustus 2010 - 21:53
MAM:
Sanne: even voor alle duidelijkheid. Het berichtje "van Miets & Leon" heb ik vanuit Pey, samen met Miets & Leon, even getypt om hen beiden te laten zien hoe ze moeten handelen om te kunnen reageren op jouw reisverslag! Dus over een poosje kun je een reactie, daadwerkelijk van hen zelf, tegemoet zien.
Sanne wat betreft het bezighouden van 1 kindje van 1 jaar samen met 'n kindje van 3 jaar: denk je bijv. aan: zingen i.c.m. hand (etc.) bewegingen,
voorlezen van korte verhaaltjes en versjes, eenvoudige bal "oefeningen" zittend op de grond, gezelschap-spelletje:
"kleuren/vormen" leren, dieren herkennen (boekjes) met de bijbehorende dierengeluiden maken, het zingen van kinder-liedjes, simpel "kleuren" met diverse materialen,
op stevig papier: verf afdrukken maken van hun handjes en voetjes,
werken met stickers: sticker op de juiste vorm plakken (en er over vertellen!), heel eenvoudige puzzels maken: weet je nog die houten vormen op de juiste plek leggen? Verkleden. Wandelen op het terrein van DOMAINE de la PORTE en gebruik maken van de natuurlijke verbeeldings- en aantrekkingskracht. (simpel gezegd: stoeien met de kleintjes) Tevens dient dit als kennismaking met het gebied waar ze nu tijdelijk verblijven. etc. etc etc..............
OPROEP: WIE KAN NOG MEER IDEEëN AANDRAGEN OM DEZE 2 KINDJES (die zeer gauw afgeleid zijn) SAMEN BEZIG TE HOUDEN??? Laat het Sanne a.u.b. weten!!!!!!!!
Sanne: Dikke kus en tot hoors!! -
27 Augustus 2010 - 07:48
Mam:
Hé Sanne, volgens "www.waarbenjij.nu" zou je 10 september weer voet op Nederlandse grond zetten. Deze datum is door jou in samenspraak met Judith en Jochen gewijzigd: jouw laatste werkdag in Frankrijk zal nu zijn: vrijdag 01-10-2010 maar gelukkig zien wij ons weer, in Les Hérolles-Coulonges, op 12 september a.s. We zien je volgende reisblog ( en foto's ?? ) met veel plezier tegemoet!! Voor vandaag, vrijdag 27 aug. 2010: een gezellige dag toegewenst in Poitiers in "Futuroscope." (zie www.futuroscope.com) Liefs, mam en pap. -
27 Augustus 2010 - 09:00
Mam / Ans:
Sanne, ik laat je even weten dat John van Buggenum: "KeepFit" jouw mail (langer verblijf in Frankrijk) op tijd ontvangen heeft! Zal ik 12 sept. nog zo'n reclame- shirt van hem meenemen???? -
27 Augustus 2010 - 09:49
Marion:
Ha die sanne,
super. geweldig.
Had je dat gedacht voordat je ging?
Nou meiske geniet er maar van want wie weet komt zo'n kans niet meer terug nu heb je hem.
En wat die 2 kindjes aangaat de tips die je mam gegeven heeft zijn meer dan genoeg. En dat gedoseerd met vooral zelf rustig blijven en hun de gelegennheid te geven ook tot rust te komen krijg je hele andere kinderen door mijn ervaring. Hoe drukker je zelf bent of de omgeving hoe vervelender druk de kinderen worden en 1 en 3 jaar zijn echt nog kinderen die vragen om regelmaat en rust ook al zijn ze het misschien van thuis uit niet gewent je zult zien dat ze er wel bij varen! en jij natuurlijk ook overlaad ze niet en laat ze ook maar eens zelf ontdekken door ze gewoon met een paar dingetjes (ongevaarlijke)uit de keuken b.v. op de grond te zetten in een hoek en kijk wat ze er mee gaan doen. Of neem een grote doek leg er dingetjes onder en ga zelf op de buik ervoor liggen en probeer dan al voelend te ontdekken wat er onder ligt beschrijf of het hard is zacht enzovoorts en laat dat zelfde ook de kinderen doen. Het kindje van 1 jaar zou je kunnen vragen om het balletje te zoeken, vinden ze vaak best spannend. en weet dat kinderen op deze leeftijd vaak maar een paar minuten met een spel of zo bezig kunnen zijn. Het is echt een leeftijd om er gewoon bij op de grond gaan zitten en hun zelf te laten spelen met de eenvoudigste dingen een lege doos b.v. Het aller belangrijkste blijft gewoon de rust factor. regelmaat en duidelijke grenzen. En zorg dat ze niet overspoeld worden met aandacht en speelgoed rond om hen heen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt en daar bij komt je hebt wat dat betreft al heel wat ervaring bij ons opgedaan denk daar maar eens aan terug. Ik weet dat je het ook met deze kindertjes zult redden. Veel plezier met ze en geniet er gewoon van. Het zijn kleine wondertjes die op je pad gezet zijn. En er zullen er nog heel wat volgen.
Heel veel groetjes van Marion -
27 Augustus 2010 - 12:26
ANS:
Marion: hartstikke bedankt voor je lieve reactie!!! -
27 Augustus 2010 - 14:22
Ilona:
Echt super dat het voelt als een tweede thuis, dat heb je maar goed voor elkaar gekregen! Wel vaag dat je linkerbeen opeens omhoog kwam haha. Het schijnt dat je van reiki erg rustig wordt. Mijn vader geeft elke zaterdagmorgen Qi Gong lessen in een buurthuis in Echt, maar heb nog nooit mee gedaan *shame on me*
Nog veel plezier gewenst daar, en tot snel!
xx Ilona -
27 Augustus 2010 - 15:13
Fons En Nelly:
Hoi Sanne !
We willen je nog bedanken voor je mooie kaart die we verleden week hebben gekregen. Gisteren hebben mam Mariet Nelly en ikke een dagje doorgebracht in het Gaiapark. We hebben er allemaal van genoten, maar we zijn al een beetje op leeftijd en dus moeten we vandaag er nog van bijkomen. Met een beetje geluk en redelijk weer ondernemen we a.s. dinsdag een zeereisje (Zandvoort). Hopelijk heb je een goeie week achter de rug en gaat het goed met jou. Veel groeten uit de bieb Roermond en veel liefs. Hoie Sanne. Nelly en Fons en ook namens Mariet die keikapot is en een rustdag heeft ingelast. Tot een volgend berichtje ! -
27 Augustus 2010 - 20:19
Pap:
Hoe is vandaag 27 augustus de reis/uitstapje geweest met de vakantiegasten ?? Laat ons ook meegenieten !! Wat ga je doen als het een stuk rustiger wordt nu de gasten weer bijna allemaal terug zijn naar Nederland.
Groetjes en een dikke kus.