Gebeurtenissen
Door: Sanne
Blijf op de hoogte en volg Sanne
30 Juli 2010 | Frankrijk, Parijs
Daar ben ik weer!
Goed, vanaf het begin beginnen dan maar he;).
De meiden hier vragen nu wel af en toe of ik het nog leuk vind en of ik alles begrijp wat ik moet doen. Dat laatste komt nu steeds meer (wat ook wel mag na 2 weken), maar vergeet niet dat het ontzettend veel verschillende taken zijn die we hier hebben. Daardoor voel ik me wel steeds prettiger hier... Ook is het fijn dat ze nu ook wat meer rekening houden met mijn "zachtere" kant.
Op mijn vrije dag (afgelopen dinsdag) was ik van plan naar Poitiers te gaan. Toen bleek dat ik daarvoor te laat was opgestaan (wat wil je ook, na zo'n werkweek ben je hier echt doodop!) ben ik met Jochen en Morrits meegegaan. Morrits ging bij vriendjes spelen die ook in het dorpje wonen waar het Chateau staat. Dit is een beschermd dorpsgezicht omdat het nog uit de Middeleeuwse tijd stamt. De mensen die hier dus wonen óf een huis opknappen, zoals de ouders (Jos en Vera dacht ik) van deze vriendjes, moeten hier dus rekening mee houden. Ik heb even mogen kijken in hun huisje (nouja, huisje: het waren 4 muren met een dak erop...), maar je merkt wel meteen de Franse plattelandssfeer. Met Jos heb ik nog een tijdje gepraat en met een werknemer (Math, een engelsman) ook nog. Math zei dat hij ervan versteld stond dat Nederlanders zo veel talen konden spreken. Hij gaf zelf al toe dat de Engelsen een beetje lui zijn wat betreft talen aanleren.
Nadat we het huis hadden bewonderd en de praatjes waren afgerond, zijn Jochen en ik doorgereden naar een ander dorpje waarvan de naam mij even is ontschoten. Daar gingen we bij een typisch frans cafeetje lunchen. Lekker!!! Toen wij net aan ons voorgerecht zaten (salade nicoise voor de liefhebbers;)) kwam Judith binnen met 2 klanten van haar. Judith is namelijk ook makelaar in deze omgeving. Ook deze mensen waren ontzettend aardig. De mevrouw was biologielerares in Amsterdam(en ja Franca, ik dacht meteen aan jou natuurlijk:D. Dus heb ik maar meteen gevraagd waar ze dan les gaf: Amsterdam Zuid. Toch een klein verschil;)) en de man was jarenlang jurist geweest, ook in onze hoofdstad. Wat ik zo kon zien waren het echte levensgenieters. Kortom: een heerlijke (letterlijk en figuurlijk) middag gehad.
Daarna gingen Jochen en ik nog even door naar de winkel, want dat was tenslotte waar we eigenlijk voor op pad waren gegaan. Hier hebben we GROOTS ingekocht. Werkelijk, dan zie je pas wat er in zo'n week allemaal wordt geconsumeerd door de vakantiegangers! En niet alleen mijn ogen werden geprikkeld, ook die van de mensen in de winkel... Wat wil je ook, een kar waarachter nog net het hoofd van iemand bovenuit steekt:P. En het draaien met de winkelwagen wilde ook al niet echt lukken, haha=D
Toen we thuiskwamen ben ik nog even lekker in de zon gaan liggen (wat ik dadelijk ook maar weer even ga doen, want zoveel tijd heb ik daar helemaal niet voor) en heb ik de boodschappen opgeruimd.
Ik voel wel dat het goed is om op mijn vrije dag van het terrein af te gaan. De andere meiden zeggen het ook prettig te vinden om even een dagje weg van de gasten en de bijbehorende drukte te zijn.
En verder...
Gaat alles zijn gangetje. Wel nog leuk nieuws: Jochen heeft mij gevraagd of ik niet zo nu en dan foto's wilde maken van het domein en de mensen die hier aan het relaxen zijn. Deze willen ze dan misschien op de site gaan plaatsen (natuurlijk met bronvermelding erbij:P)!!! Tof he! Dus ik ga me nog maar eens wat beter verdiepen in het "theorie-boekje" van mijn nieuwe fototoestel...
Vandaag is overigens nog een nieuw meisje aangekomen: Vivian. Lijkt mij heel aardig en spontaan. Maar wel het tegenovergestelde van mij: ik praat hier niet zo heel veel, maar luister vooral (wat niet wil zeggen dat ik geen plezier heb!!). Maar ik denk wel dat ze ons team positief kan gaan versterken!
Goed, en ik ben nu werkelijk alles door mekaar aan het vertellen, dus dan kan het volgende er ook nog wel even bij. Dinsdag of woensdag hebben we (Judith, Jochen, Morrits, Ime, Marthe, Mieke en ik) 's avonds jeu de boules gespeeld. Niet dat ik er veel van kon, maar gezellig was het wel! Ik zal snel weer eens wat fotootjes gaan plaatsen.
Zo, nu ga ik toch echt even van het zonnetje genieten voordat ik de avondmaaltijd voor 30 kinderen mag gaan voorbereiden...
Waarschijnlijk ben ik heel veel vergeten, maar dat lezen jullie dan wel weer in een volgend verslag
Heel veel kusjes en knuffels!!!
Sanne
AANVULLING: excuses voor de eventuele taalfouten, "mijn" stukjes moeten vaak erg snel in elkaar geknutseld worden!
30 Juli 2010 - 12:54
MAM:
Heel erg fijn om te lezen dat je juíst die spontane actie ondernomen hebt op je vrije dag. Wat daar allemaal uit voortgekomen is........gezellig, lekker, nieuwe mensen ontmoet, een babbel in het engels, inkopen in het groot gezien en gedaan. Zou wel een leuke foto zijn geweest: net nog een koppie boven/achter een volgeladen winkelkar!
Geniet,elke seconde die je vrij hebt, van het mooie weer en rust dan een beetje uit!! Veel plezier met het maken van foto's op "Domaine de la Porte." Liefs! Mam en pap. -
30 Juli 2010 - 20:47
Ine:
Sanne het gaat hartstikke goed met jou he.
Leuke foto's
Meid heel erg veel succes, geniet er maar van. -
31 Juli 2010 - 07:33
Bert:
un bon matin ma cousine,
ach ja, soms kriebelt een beetje frans in mijn tikvingers.
blij dat je je draai begint te vinden...
zei ik toch dat het je wel zal lukken.
als je werk er na enkele weken opzit, vertrek je nog met pijn in je hart.
je verslag wekt heimweh in me... ik moet weer naar frankrijk... volgend jaar met johannes.
lees je verhaal, je ervaringen met heel veel plezier.
nou meid,geniet en heel veel liefs van oompje bair
bisou et je t´embrasse