Drukke week
Door: Sanne
Blijf op de hoogte en volg Sanne
30 Juli 2011 | Frankrijk, Parijs
Afgelopen week is het vrij druk geweest. En vanmorgen had ik ook nog eens uitslaapservice, dus mijn energievoorraadje wordt goed aangesproken.
Afgelopen zondag heb ik dus mijn vrije dag gehad. Mijn oorspronkelijke plan was om naar de Brenne te gaan, maar omdat er nog iets niet helemaal geregeld was met betrekking tot de auto-verzekering / rijbewijs, heb ik besloten om toch maar niet te gaan. In plaats daarvan heb ik een lekker rustig dagje gehad op het domein zelf en heb ik ons “huisje” schoongemaakt. Niets speciaals dus ;).
Dinsdag heb ik ’s middags de cave (voorraad-ruimte) opgeruimd. Deze heb ik vorig jaar ook met mam opgeruimd en gelukkig was dat wel nog te zien. Ook woensdag ben ik hard bezig geweest, tussen mijn diensten door. De hele middag ben ik bezig geweest met de keuken schoon te maken en op te ruimen. Die heb ik vorig jaar samen met Imke gedaan, ook dat was nog wel te zien. Waarom ik dat allemaal juist deze week heb gedaan? Omdat het goede weer nog even op zich liet wachten en ik het beter nu kan doen dan in de tijd dat het zonnig en warm is natuurlijk. Dit zijn overigens allemaal dingen die mij niet zijn opgedragen, maar als ik iets zie dat ik zou schoonmaken, wíl ik het ook schoonmaken. Ik kan er ook niets aan doen ;).
Donderdag heb ik nog de koelkasten een snelle poetsbeurt gegeven. Tevens zijn er 2 nieuwe meiden bij de groep gekomen. Zondag en woensdag vertrekken er echter ook weer 2 meiden. Op het moment zijn we hier nu met z’n negenen. Dat zijn er dus veel meer dan vorig jaar! Het team onderling begint nu wel wat meer te lopen (lees: iedereen helpt elkaar nu meer – zoals het hoort).
Vandaag had ik zoals gezegd eigenlijk uitslaapservice, dus ben ik om half 7 uit mijn bed gerold om de kinderen van half 8 tot 10 te vermaken. Maar om half 8 sliepen de kindjes nog, dus ben ik maar even achter de computer gekropen. Om 8 uur stonden ze wel klaar, maar de oudste had er niet heel veel zin in. Toen ook nog zijn waterballon knapte, was het helemaal over. Tot zover de drie kwartier durende uitslaapservice... Dadelijk ga ik Jochen helpen in de keuken met het voorbereiden van de salades voor de barbecue en verder wordt het niet zo’n heel bijzondere wissel-zaterdag.
Verder is er nog onwijs leuk nieuws. Vanmorgen kreeg ik de vraag of ik het goed vond als ik wordt ingedeeld om Jochen te gaan helpen in de keuken. Tevens ga ik dan alle andere kleine, vaak voorkomende werkzaamheden doen die nu een beetje “tussen” de diensten vallen. Die deed ik nu vaak naast mijn gewone dienst, waardoor ik nu dus ook best moe ben. Toch moet ook dat allemaal gebeuren, dus ik ben erg blij met deze oplossing. Ben erg benieuwd!
Ondanks mijn lengte (die dus niet aanwezig is ^^) begin ik nu op een goede en fijne manier anderen aan te sturen volgens Jochen. Mijn rustige kant begint nu volgens hem echt in mijn voordeel te werken. Héél fijn om te horen!
Nu nog even een dagje werken en dan morgen lekker vrij (uitslapen, nu dan echt naar de Brenne –lunchen en wandelen-, ’s avonds uit eten met Rozemarijn en dan waarschijnlijk nog naar een feest in Lignac)! En woensdag zit ik dan alweer op de helft van mijn verblijf in Les Hérolles.
Laten jullie weten hoe het in het met zon overgoten Nederland is? Of is het zonnetje nog steeds doorweekt van de regen…?
Liefs,
Sanne
30 Juli 2011 - 14:12
Ine:
Ha Sanneke, ja ja poetsen dat kun je wel maar denk ook een beetje aan je zelf.Nou zo als ik lees is het weer bij jullie is ook niet zo goed, ik heb vakantie en hier is het ook niet veel , de zon komt maar de regen ook, volgende week zou het hier beter worden ik hoop het maar. Verder is het hier ook rustig weinig nieuws,ik hoop dat je nog een leuke zonnige en gezellige tijd hebt, groetjes van iedereen -
30 Juli 2011 - 16:32
Carla:
Hallo Sanne:
Wat vliegt de tijd...Maar ik lees, dat de ervaring van verleden jaar heel goed van pas komt. Je bent al kind aan huis nu!
Je hebt gelijk om eerst alles netjes te maken, dan werkt het veel prettiger, En als dadelijk het mooie weer komt, heb je volop tijd voor andere dingen...
Geniet vanje werk en van de mooie omgeving, groetjes
JA -
31 Juli 2011 - 09:35
Suzanne Cuijpers:
Ha Sanne,
Zo te horen heb je 't wel naar je zin je bent flink aan de poets je neemt een heleboel onder handen maar gelijk heb je als 't dadelijk warmer wordt is dat wel al gedaan. Ik hoop dat 't werken in de keuken je gaat bevallen maar kokkerellen en bakken is ook wel een beetje je ding hé als ik bedenk dat je thuis ook vanalles uitprobeert lekker. Het weer is hier nog niet zo geweldig geregeld een plensbui maar vanaf maandag zouden we zomerse temperaturen kunnen verwachten hopelijk het wordt onderhand wel tijd voor mooi weer anders is de zomer zo voorbij.
Sanne ik zou zeggen werk/geniet er lekker van want voor je 't weet ben je weer thuis.
Heel veel groetjes. -
31 Juli 2011 - 13:48
Britt:
Heey Sanne!!
Zo te horen heb je het wel naar je zin! Maar je moet idd niet te veel gaan doen he ;)! Ook genieten, dat is ook belangrijk! Aangezien over iets meer dan een maand al weer een nieuwe uitdaging begint! Hier gaat alles goed ;)! Beetje verveling, nog geen kamer en het weer wordt gelukkig komende week beter!
Nog heel veel plezier!
Xx Britt -
31 Juli 2011 - 14:24
MAM En PAP:
Hoi sjat! Zo te lezen heb ik toch een vooruitziende blik; ik had al zo'n vermoeden dat Jochen je zou vragen om mee te helpen bij de "kokkerel" werkzaamheden. Hoef je nu geen kinderactiviteiten meer te doen en vervalt ook jouw "uitslaapservice"? Paps is nú buiten aan het klussen. (achterpoort en gedeelte omheining) Omdat we de komende 4 dagen eindelijk wat langer aan één stuk de zon te zien krijgen hervat ik morgen het verfwerk aan de omheining en de witte poort. Jij zit niet stil; wij hier ook niet. Gelukkig hebben we vrijdagmiddag en vr. avond een "vakantiegevoel dag" gehad in Zuid Limburg. We hopen dat je vandaag kunt genieten van het natuurgebied "de Brenne", van het uiteten met de aardige Rozemarijn en het feestje in Lignac: vuurwerk?? Geniet de komende week tevens van het zonnige weer dat men ons voorspelt!! Tot hoors/schrijfs/Skypes. KNUFFEL!! -
01 Augustus 2011 - 13:21
Bert:
hi sanne,
een bofkont ben je; hoewel je hard moet / wil werken, verblijf je op een prachtig stukje aarde... frankrijk dus.
geniet en blijf wie je bent...
bertje -
04 Augustus 2011 - 17:53
Fons:
Vandaag ben ik met Mariet naar Jac en Marlie geweest. Ook Hai en Tiny zaten al buiten . Hier dus vandaag zonnig en warm weer, maar dat zal morgen wel weer anders zijn. We hebben er in ieder geval met zijn allen van genoten. Ik hoop dat de weergoden b ij jou nu ook hun best doen. Heb jouw nieuwsberichten met belangstelling gelezen en hoop dat je de komende tijd een prettig verblijf zult hebben. Fijn te lezen dat je van jezelf kunt zeggen dat je in het afgelopen jaar een hele ontwikkeling hebt doorgemaakt en dat je daarvan de vruchten in het dagelijkse leven ondervindt. Heb het goed en houd het goed. Alle goeds en hartelijke groeten, Fons -
05 Augustus 2011 - 16:47
Diana:
leuk om te lezen...volgens mij zou je het volgend jaar zo weer doen als je de kans had! tot snel!