Ik ben er weer!
Door: Sanne
Blijf op de hoogte en volg Sanne
22 Juli 2011 | Frankrijk, Parijs
Afgelopen zondag (16 juli) ben ik vanuit Echt met pap en mam vertrokken richting Tienen, een klein plaatsje voor Brussel. Vanuit daar hebben we samen de trein naar Brussel Zuid genomen. In Brussel heb ik mijn koffers in een kluisje gestald, zodat we nog even wat tijd met ons drietjes in het centrum konden doorbrengen. Na een lange, lange zoektocht naar echte Brusselse wafels met “warme chocola” en een wandeling door Brussel weer terug naar het station. Toen ging het eigenlijk best wel snel. De trein richting Lille Europe stond er al, koffers erin, ik erin (ook niet onbelangrijk) en weer 5 weken van huis. Correctie: 5 weken en 3 dagen, aangezien ik na mijn tijd in Les Hérolles Diana nog 3 dagen zal opzoeken in Tours^^!
In Lille had ik een vrij lange wachttijd, maar die heb ik opgevuld met lezen en mensen kijken;). Om 18.21uur vertrok mijn trein naar La Soutteraine, waar Jochen me heeft opgehaald. De hele “terug”-reis, want zo voelt het dan ook wel weer een beetje, lekker gekletst. Heel gezellig! Fijn ook om te merken dat ze het leuk vinden dat ik weer terug ben =D.
Maandag 20 juli
Vandaag ben ik meteen begonnen met werken. Aangezien ik niet meer hoef mee te lopen (er zijn wel enkele zaken veranderd, maar dat valt over het algemeen wel mee) werd ik weer meteen vol ingezet, maar dat is ook wel lekker! Net als vorig jaar, zit ik ook nu weer vol met “werkadrenaline”.
Donderdag 21 juli
Vandaag zijn we (Lysanne, Maike, Ester en ik) naar de abdij van St. Savin geweest en Angles-sur-Anglin. De eerste heb ik vorig jaar al met mam bezocht, het tweede was nieuw. Zelf vond ik het erg veel op Saint-Benoit du Sault (ook al vorig jaar bezocht) lijken, maar het was wel even gezellig om er met zijn vieren op uit te zijn. De sfeer is anders (m.i. beter) dan vorig jaar en het lukt me makkelijker om aansluiting te vinden. Ook merk ik dat ik zelf erg gegroeid ben afgelopen jaar, vooral qua contact met anderen maken. Wat betreft werk kunnen we als team misschien wel wat beter worden, maar ook dat heeft zijn tijd nodig en dat begrijp ik ook wel. Ook ik ben natuurlijk als groentje begonnen vorig jaar… Ik merk wel dat ik me nu meer betrokken/verantwoordelijk voel bij alles wat we hier doen: het voelt veel meer als een “deel” van mij.
Zondag heb ik mijn eerste vrije dag. Aangezien het weer verre van mooi is hier (regen, bewolkt etc.) moet ik nog even gaan bedenken wat ik ga doen, maar ik denk dat ik weer ga wandelen.
Nou, de blogjes zullen dit jaar waarschijnlijk een stuk korter zijn dan bij andere reizen en er zullen minder foto’s verschijnen. Dit natuurlijk omdat er minder nieuwe indrukken te verwerken zijn en de uitstapjes ook lang niet meer allemaal nieuw zullen zijn. Toch ga ik proberen jullie een beetje op de hoogte te houden van het Franse leventje.
Liefs,
Sanne
22 Juli 2011 - 08:54
Jack En Marlène:
Sanne, wij wensen je een hele fijne tijd in je geliefde Frankrijk.
Geniet ervan.
Groetjes uit ons natte Pey
Jack en Marlène -
22 Juli 2011 - 08:55
Jack En Marlène:
Sanne, wij wensen je een hele fijne tijd in je geliefde Frankrijk.
Geniet ervan.
Groetjes uit ons natte Pey
Jack en Marlène -
22 Juli 2011 - 09:33
Sjaac En Els:
Hoi Sanne,wat leuk dat je weer in Frankrijk bent,ook al is het daar even niet het weer wat je verwacht,je bent in een andere omgeving,hier zijn het ook alleen maar buien.Wij gaan het weekende ook voor een paar weken weg,even van huis weg,daarna zal ik weer kijken,hoe het jou vergaat in dat mooie land.Geniet van je tijd daar.
Groetjes Sjaac en Els -
22 Juli 2011 - 10:02
Mam En Pap:
Hè, gezellig weer get van dich te huuere, Sanne! Sjoan det se noe zelf kòns zègke det se gegreujd bös 't aafgeloupe jaor! Waat 't waer betruf: hie liek 't ouch waal herfs; det vènj ich neet zo'n groate ramp want paps en ich höbbe in hoes nog get klusse te doon. Gister zeen weer biej Ikea gewaes.....Dao woor 't bómvol i.v.m. de nat. fieësdaag in Blg. Geneet zónjig van diene vrieje daag en dae moog se ouch waal 'ns belaeve es eine echte rösdaag!!! XXXX -
22 Juli 2011 - 13:46
CARLA:
Wat leuk, Sanne.
Weer in Frankrijk, op je inmiddels bekende stek!
Een heel mooie tijd en hup:werken maar!!
Jan en ik zullen je reisverslag zeker lezen.
Je hoort nog van ons..
Groetjes, Carla -
22 Juli 2011 - 17:28
Ine En Martien:
Ha Sanne, had al gehoord dat je goed aangekomen bent, elke dag even op mail gekeken of er al een verslag van je was,knap wat jij allemaal onderneemt. O ja de merels zijn weg, ( mijn schuld met m'n snuvvel te kort bij het nest geweest) paniek ik schrok er zelf van , nog geprobeerd ze terug te zetten maar ja dat wilden ze niet waren meteen weer eruit. En ja na dit gebeuren is er hier ook geen nieuws meer, we wensen je alle goeds, groetjes van Rob Ruth en Arjan en ja van ons groetjes tot mails -
22 Juli 2011 - 20:39
Suzanne Cuijpers:
Ha Sanne,
Fijn dat alles zo spoedig is verlopen
wel jammer dat 't weer niet zo goed is maarja dat is hier ook niet veel beter.
Ga maar lekker genieten wel gemakkelijk dat je al 't een en ander weet van vorige keer hé. Werk ze maar probeer ook ervan te genieten want voor je 't weet ben je weer terug.
Groetjes en tot gauw -
29 Juli 2011 - 21:28
Peter De Veght:
HOi,
Ik zou ook wel eens een tijdje willen werken in Frankrijk. Waar heb je werk gevonden ? Via deze site misschien www.buitenland-werken.nl/Werken-in-frankrijk.html ?
Ben benieuwd !
gr. Peter